نحوه كاشت :

     نوع خاك مناسب براي كاشت فندق در مناطق مختلف متغير است . ولي بطور كلي خاك بايد عميق , حاصلخيز و داراي زهكش خوبي باشد . آماده سازي زمين شامل جمع آ وري سنگ و كلوخ , ريشه و كنده هاي پوسيده درختان از سطح زمين مي باشد . پس از آماده شدن زمين محل غرس نهالها ميخ كوبي مي گردد.  سپس در محلهاي مشخص شده گودالهايي به ابعاد 50*50*50  سانتيمتر حفر ميگردد . بهتر است آماده كردن چاله ها حداقل يك ماه قبل از كاشت صورت گيرد . در هنگام كاشت در ته هر گودال مقداري خاك را بصورت كپه ريخته و ريشه نهال را روي آن قرار ميدهند . سپس بقيه گودال را با خاك رويي و حدود 8-10 كيلو گرم كود دامي پوسيده پر ميكنند و خاك زيري را در روي گودال ميريزند . بلافاصله بعد از كاشت آبياري الزامي مي باشد .هنگام حفر گودال بايد از سخت شدن خاك ياصيقل شدن جدار گودال ها در خاكهاي رسي و سنگين خودداري شود تا سيستم ريشه بندي ضعيف فندق ها توان استقرار و گسترش داشته باشد . جهت كاشت شمالي جنوبي در مقايسه با جهت شرقي غربي بطور متوسط 20 تا 23  درصد مقدار محصول را افزايش مي دهد .

هرس فندق هنگام كاشت :  

الف ) سرزدن نهال  از ارتفاع 60 تا 100  سانتيمتر از سطح زمين .

ب ) حذف كليه شاخه هاي تنه پائين تر از 40  سانتيمتر  از كف درخت .

ج ) قطع ساير شاخه هاي ( پيش جوش ) از بالاي  40   سانتيمتر و از بالاي دو جوانه , هر كدام به طول حداكثر يك  سانتيمتر.

د ) زخم بندي شاخه هاي بريده با چسب باغباني يا مواد قارچ كش.

ه ) حذف نركهايي كه در طول دوره رشد بعدي روييده ميشوند ( از 40 سانتيمتر به پايين ).

آبياري

    مقدار آب آبياري درختان فندق در حدود 2500  تا 3500  متر مكعب در هكتار و زمان آبياري از ارديبهشت تا آخر مرداد تعيين شده است . ميزان نياز آبي در هر نوبت آبياري با توجه به سن درختان فندق در جدول زير آمده است . بهتر است از روش هايي در آبياري استفاده شود تا از فرسايش خاك در اراضي شيبدار جلو گيري گردد .

تغذيه

     تغذيه درختان فندق بايد بر اساس تجزيه خاك و برگ صورت گيرد . دادن كودهاي شيميايي و حيواني ( اگر كود حيواني پوسيده به ميزان 10- 8 كيلو گرم در هنگام كاشت استفاده شود ) در سال اول الزامي نيست فندق در اصل يك درختچه يا يك بوته است و اگر به حال خود رها شود تعداد زيادي شاخه توليد ميكند كه مشكلاتي از قبيل كاهش انرژي و مواد غذايي درخت , تاخير در باردهي و ... را در پي خواهد داشت .

حذف پاجوش ها

    اگر در هنگام كاشت نهال هرس ريشه صورت گيرد ميزان پاجوش ها به مراتب كمتر خواهد شد . به منظور حذف موثر پاجوش ها ضروري است كه عمل حذف 3تا4 بار در سال وتا چند سال پس از كاشت صورت گيرد . حذف پاجوشهاي جديد بايد تا حد امكان از نزديك محل رشد آنها صورت گيرد .

مبارزه با علف هرز

       كنترل علف هرز در باغهاي فندق به دو روش مكانيكي و شيميايي صورت ميگيرد . به دليل حساس بودن درختان جوان در3تا4 سال اول بعد از كاشت , استفاده از سموم علفكش بايد اجتناب نمود . كنترل مكانيكي در سالهاي اول بهتر است با دست صورت گرفته و از زير و رو كردن زياد خاك خصوصا در مناطق با شيب زياد پرهيز نموده و به بريدن علف هرز اكتفا نمود .