شويد حاوي يک روغن فرار است که اثر آرام بخش دارد و درد معده و قولنج را آرام و نفخ را برطرف مي‌كند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران به نقل از مرکز بهداشت استان مرکزي، تخم شويد داراي ترکيبات شيميايي نظير تانن، يک ماده روغني فرار و داراي خواص هضم کنندگي غذا، آرام بخش، شيرافزا، بازکننده انسدادها و گرفتگي‌هاست.

شويد در موارد عدم دفع ادرار، کم شدن شيرمادران، بي خوابي، سرماخوردگي هاي ششي، تنگي نفس و سنگ کليه به کار مي‌رود. آب شويد براي درمان قولنج نوزادان و کودکان مورد استفاده قرار مي‌گيرد و شيردهي مادران شيرده را زياد مي‌کند. شويد اساساً در آشپزي کاربرد دارد. مصرف آن در کنار ماهي قزل آلا بي نظير است و براي بازکردن اشتها و بهبود گوارش مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

تخم شويد قويترين و طبي ترين بخش گياه است اما برگ‌ها و ساقه‌هاي جوان را مي توان در سالادها به کار برد.

تخم شويد براي تسکين دردهاي ناشي از گرسنگي و نيز آرام کردن سر و صداي معده استفاده مي شود.

شويد درموارد نفخ و درد شکم مخصوصاً در شيرخواران بسيار موثر است.